vrijdag 24 februari 2017

Bloggen met een doel?#PRAATNEDERLANDS - blog door Stijn Gabeler +31622869860
Notities zijn belangrijk als herinnering, makkelijk als je zoekt naar een beetje structuur en dingen wilt herinneren op een later tijdstip.
Via lijstjes kan je dingen bijhouden op volgorde,
Dingen die je wilt doen, dingen die je wilt kopen, dingen die je wilt hebben,..
Maar ook lijstjes met namen en telefoonnummers zijn handig.
Contacten zijn de basis van je mogelijkheden en geven je kansen om nieuwe dingen te ervaren, zoals het zien van mogelijkheden, andere locaties, producten en diensten, maar ook het snappen van bepaalde kennis.
De techniek heeft ons op een hoger level gebracht, zodat we allemaal persoonlijk onze administratie sneller kunnen overzien.
Denk aan je bankzaken, sociale contacten en financiële uitgaven.
Maar ook het vinden van bepaalde kennis is nu makkelijker en sneller.
Zoeken via het internet, direkt kunnen weten waar wat gebeurt.
Iets boeken, plannen en tegelijkertijd afrekenen en met contacten afspreken gaat zoveel sneller en effectiever sinds het internet ons met elkaar verbind.
Hoe je dat doet is aan jou,...
Via facebook, whatsapp, twitter en instagram of linkedin en andere social media, Jij bent bereikbaar en toegankelijk of niet, je bepaalt zelf of je je mobieltje aan of uit zet, of je mensen een bericht terug stuurd, wanneer je antwoord of wanneer je een vraag stelt aan iemand.
Opmerkingen, complimentjes, vragen en elkaar direkt benaderen om te vragen of de ander bij je op de koffie of thee komt is allemaal mogelijk.
Echter is het aan jou en de ander of dit ook tot stand komt en bijvend kan zijn.
Iets kan leuk zijn voor 1x, elke maand, of elke week, maar soms zijn relaties niet makkelijk op te bouwen.
We hebben het allemaal druk met onze eigen planning, onze eigen wensen, iedereen heeft eigen keuzes en mogelijkheden, je leeft je eigen leven.
Hoe meer je over je eigen leven aan anderen verteld, des te meer er mogelijk is dat je iets met elkaar gemeen hebt en met elkaar deelt.
Het is dan ook makkelijker om met elkaar iets af te spreken waarbij je allebei de behoefte in hebt.
Hou je van fietsen, wandelen of zingen en dansen? Ga je graag op stap, ben je iemand die niet drinkt? of ben je vegetarier of veganist?
Zoeken via het internet naar soul-mates en zielsverwanten die jouw idee begrijpen over het leven en jouw levenswijze erkennen als ideaal zijn makkelijker te vinden dan ooit. Vroeger moest je daar jaren naar zoeken, briefjes schrijven en in een krant een advertentie zetten. Nu kan dit op je blog, of een eigen site, .. via social media en online in portalen en op netwerk-sites.
Via dating sites ontdekken mensen dat ze met elkaar veel gemeen hebben.
Het koppelen van 2 mensen aan elkaar gaat dus makkelijker.
Maar ook groeps contacten, netwerk bijeenkomsten , workshops volgen en afspraken maken voor deze te plannen evenementen waar jij graag bij wil zijn.
Alles is mogelijk, zolang je maar onderzoekt en je zelf inschrijft,..
Een profiel op facebook, een profiel op google+, een profiel via je gmail verbinden met soundcloud of youtube, ... een twitter account, alles is te registreren en zover het nu nog kan GRATIS.
Je krijgt webspace, online ruimte op je drive, mogelijkheden om bestanden te maken, spreadsheets, presentaties, prezi-animatie-presentaties, eigen blog en sites met daarin de mogelijkheid om te schrijven en posten wat jij hebt gemaakt aan content. Heb je een foto, geluidsbestand of video bestandje, dit kan allemaal online en verzameld worden in jouw persoonlijke online ruimte.
Online space. Jij bepaalt wat je van je zelf en jouw leventje laat zien.
Tag je iemand die je kent? Stuur je het bericht door van een ander?
Geef je een like? of zelfs een hartje en zeg je daarmee dat je iets geweldig vind?
Of ben je ook boos op iets, teleurgesteld, verdrietig en soms zelfs verbaasd?
Elke emotie is te uiten via emoji's en emojicons, Plaatjes vinden via google of teksten met daarin de meest interessante spreuken, .. via Pinterest kan je je eigen persoonlijke verzamelingen maken en mapjes aanmaken met namen die refereren naar jouw keuze foto's en teksten.
Daarna kan dit allemaal weer online gedeeld worden met vrienden of familie en kennissen die jij ooit een keer hebt ontmoet en hebt toegevoegd als vriend, .. of zelfs naar mensen die je niet kent maar toch hebt toegevoegd vanwegen een leuk berichtje wat je eerder zag of doordat ze jouw berichten zagen en je hebben toegevoegd als vriend. En als je eenmaal 5000 vrienden hebt op facebook, of 5000 volgers hebt op twitter, dan ben je opeens belangrijk en een bekend persoon. Men mag dan fan van je worden en je volgen, maar meer vrienden dan 5000 is niet mogelijk volgens deze social media platformen. Je krijgt een andere status, Je krijgts zelfs een pagina en daarbij wordt je profiel omgezet naar een fanpage. Chatten via de messenger kan nog wel, men kan ook je nummer opslaan en whatsappen, maar wie weet ben jij dan al zo ver dat je ook een assistent hebt die jouw nummer beheert of een bedrijf die al jouw social media in kaart brengt en reacties geeft nadat ze via een monitor software pakketje inzicht krijgen in de mensen die reageren. Als het iemand is die veel reageerd, dan komt deze boven aan de lijst, Heeft deze serieuze reacties dan krijgt deze een belangrijk status en met een sterretje of hartje zie je in de tijdlijn van het monitor programma direkt wie aan wie een berichtje heeft gestuurd.
Via zoekwoorden vallen reacties nog meer op en kan men de positieive reacties onderscheiden van de negatieve.
Ook is het leuk als er een hastag is gebruikt, want dan rankschikt dit zich van alle andere berichten en zie je daarbij ook alle andere mensen die dit zelfde woord hebben gebruikt met een hekje ervoor, want hastaggen is een nieuw werkwoord sinds dit kan. Net zoals appen of smsen, deze dingen die doe je omdat het kan en omdat het leuk is.
Maar wat communiceren we nog met elkaar.
Wie we zijn? Waar we zijn? Wat we gaan doen? of juist wie we waren? waar we zijn geweest? en wat we hebben gedaan? want elke foto die je online zet nadat je die hebt gemaakt is niet live en direkt genoeg meer, ..
We gaan tegenwoordig LIVE, streamen geluid of beeld en geluid, of maken een foto en zetten deze direkt online, via een cloudserver gaan foto's van ons vanaf onze smartphone en tabloids en laptops online in een cloud-mapje.
Als je dit mapje beschikbaar maakt op je site, dan staan alle foto's in 1x online en zijn ze zichtbaar voor het publiek. Dus iedereen kan tegenwoordig een upload pagina maken voor foto's of video's en deze kunnen op een groot scherm in een bar of discotheek zichtbaar worden gemaakt dmv een chromecast verbinding met 1 van de apparaten die deze pagina's kan openen. Maar wifi is nodig om dit online actief te kunnen doen, of 4G want elk mobieltje heeft anno 2016 dit standaard binnen het abonnement zitten. Ben je nog een pre-paid gebruiker, dan kan je ook een bundeltje kopen per maand waarbij je de hoeveelheid aan mb's of eigenlijk gb's kan regelen voor het nodige internetten.
Leuk werkwoord eigenlijk internetten.
Toch gek dat dat zoveel betekend.
Ben jij nu aan het internetten of ben je offline? Lees je deze tekst in een documentje , pdf-je of staat het op een site, html of php pagina? of is het geimporteerd in een excel bestandje, xml, of htmlx?
Kan je deze tekst ook laten voorlezen door je mobieltje?
is er al text-to-speach geinstalleerd op je smartphone?
Staat deze tekst in een app, of via een google sites online?
Kan je het bestand downloaden of opslaan in je drive, icloud, skydrive of versturen via wetransfer, dropbox of een andere server-sharepoint?
Heb je zelf al een ftp. site, mapjes online? ben je al actief als blogger?
Ga je ooit nog vloggen? of heb je al je 10e of 100e video online?
Ben je zo populair dat de hele school jouw berichten volgt en liked? of ben je nog populairder dan de gemiddelde BN-er en heb je meer dan 10 miljoen volgers op je instagram en snapchat? stuur jij wekelijks berichten uit en automatische nieuwsbrieven die worden gegenereerd vanuit je wordpress blog site, of maak je automatische berichten aan via IFTTT, en repost je automatisch alle facebook berichten op je linkedin tijdlijn? Heb je een eigen mailadres en een bedrijfemail of ben je zover dat je tegenwoordig al 10 tallen emailboxen filtert naar 1 emailbox, zodat je elke keer een ander emailadres kan gebruiken, maar deze mails allemaal in 1 inbox kan checken en reply-en. Heb je een auto-reply op elke ontvangen mail gezet, zodat mensen direkt jouw gegevens kunnen ontvangen of een bedankje, of een standaard bericht waarin staat waar je deze week of maand bent, .. dat je op vakantie bent of aan het werk?
Waar je ook gaat, is jouw batterij ook makkelijk op te laden via een extra accu.
Heb je een snellader en ben je ook zo mobiel dat je onbeperkt data hebt en onbeperkt mag bellen en onbeperkt mag sms-en. Kan je in geheel in de EU bellen binnen je abonnement en mag je zelfs wereldwijd bellen?
Hoever kan jij en tot hoever ga jij?
Het is leuk om te weten wie je bent, waar je bent en wat je doet, ...
Maar weet jij waar je morgen, volgende week, over een maand of volgend jaar zit? ... Laat het weten via http://www.WhoWhereWhat.TV of stuur gewoon een emailtje naar WhoWhereWhat.TV@gmail.com
GODOGOOD@GMAIL.COMGeen opmerkingen:

Een reactie posten